Το Σωματείο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Διαβήτη Τύπου 1, Beyond Diabetes Type 1 Cyprus ( ΛΕΜ|Σ|181), στο πλαίσιο καμπάνιας ενημέρωσής για τις ανάγκες των παιδιών με διαβήτη τύπου 1, ολοκλήρωσε συνάντηση με τον κ. Πανίκο Λεωνίδου, Βουλευτή και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας.

Στη συνάντηση, παρέστησαν εκ του Διοικητικού Συμβουλίου του “Beyond Diabetes Type 1 Cyprus” η κ. Δροσούλα Χατζησάββα, Πρόεδρος και η κ. Μαρία Γεωργίου, Ταμίας. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Λεωνίδου μας επιβεβαίωσε ότι είναι σε επικοινωνία με την Πρόεδρο της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου και έχει ενημερωθεί για την άμεση παρέμβαση της, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν τα υφιστάμενα καταστατικά, τα κενά στα μέτρα στήριξης σε σύγκριση με άλλες Ευρωπαικές χώρες, η στασιμότητα που επικρατεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι οικογένειες τους, λόγω της μη διαθεσιμότητας σύχρονων ιατροτεχνολογικών προϊόντων στην Κύπρο. 

Τέλος μας επιβεβαίωσε ότι το θέμα έχει τροχιοδρομηθεί, θα συζητηθεί στην Επιτροπή Υγείας ενώ παράλληλα προσμένουμε σε μια καλή συνεργασία μεταξύ σωματείου και κοινοβουλευτικής επιτροπής.