Το Σωματείο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Διαβήτη Τύπου 1, Beyond Diabetes Type 1 Cyprus ( ΛΕΜ|Σ|181), ολόκληρωσε χθές, 16 Μαρτίου, συνάντηση με τον κ. Ανδρέα Αποστόλου για κινητοποίηση και αρχή διαλόγου περι αλλαγής της απαρχαιωμένης Εθνικής Στρατηγικής Διαβήτη (έτος 2016) διαχωρίζοντας τον ΣΔΤ1 από ΣΔΤ2 με ξεχωριστό πλάνο στήριξης.

Εκ μέρους του ΔΣ του σωματείου Beyond Diabetes Type 1 Cyprus, παρέστει η κ. Δροσούλα Χατζησαββα, Πρόεδρος του ΔΣ, και ο κ. Κλείτος Πλατής, Μέλος και Νομικός Σύμβουλος.

Ο κ. Αποστόλου είχε έμπρακτη συμβολή στην επικαιροποίηση της Εθνικής στρατηγικής για τον Καρκίνο και η καθοδήγηση του είναι πολύ σημαντική για τα επόμενα μας βήματα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρέας Αποστόλου, Βουλευτής της ΕΔΕΚ ανάφερε: “ Πρόθεση μου είναι να προσπαθήσω, τόσο εντός του Κοινοβουλίου όσο και εκτός, σε συνεννόηση με τους Συνδέσμους Ασθενών, το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΑΥ έτσι ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για επικαιροποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για τον Διαβήτη αλλά και να επιτευχθεί η πρόσβαση σε τελευταίας τεχνολογίας ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό για όλους τους ασθενείς. Οι οργανωμένοι ασθενείς πρέπει να συμμετέχουν σε όλα τα κέντρα αποφάσεων που λαμβάνουν αποφάσεις ή συζητούν θέματα που τους αφορούν.”