Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνουμε την έναρξη λειτουργίας του μη κερδοσκοπικού Συνδέσμου Γονέων & Φίλων Παιδιών με Διαβήτη Τύπου 1  Beyond Diabetes Type 1 Cyprus (Aρ. Μητρώου ΛΕΜ|Σ|181), στην Κύπρο. Μετά από μήνες προετοιμασίας το σωματείο μας που ιδρύθηκε στις 28/04/2021 με έδρα την Λεμεσό είναι έτοιμο να προχωρήσει δυναμικά στην υλοποίηση των στόχων του.

Οι γονείς και φίλοι Παιδιών με Διαβήτη Τύπου 1, αφού διαπίστωσαν την ανάγκη συνδέσμου στην Κύπρο, που να έχει την γενική μέριμνα και να δραστηριοποιείται αποκλειστικά για τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1, και την προώθηση δικαιώματων για πρόσβαση των παιδιών σε ιατροτεχνολογικά προϊόντα που αφορούν το διαβήτη καθώς και την αδυναμία στα ήδη υπάρχον καταστατικά και νομοθεσίες,  συνέστησαν ομάδα πρωτοβουλίας και στην συνέχεια, ίδρυσαν το σωματείο ευελπιστώντας ότι, θα φέρει κοντά γονείς και φορείς, που θα αγκαλιάσουν την προσπάθεια για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Παιδιών με Διαβήτη Τύπου 1 ως πρωταρχικό στόχο.

Τo  Διοικητικό Συμβουλίου του Σωματείου  που έχει 2ετή θητεία απαρτίζεται από τους:

Δροσούλα Χατζησάββα

Συνιδρυτής & Πρόεδρος

Πέτρος Άδωνη

Συνιδρυτής & Αντιπρόεδρος

Έλενα Κουκουλλή

Συνιδρυτής & Γραμματέας

Ζήνα Κωνσταντίνου

Συνιδρυτής & Βοηθός Γραμματέα

Μαρία Γεωργίου

Συνιδρυτής & Ταμίας

Ντόλη Αγαθοκλή

Συνιδρυτής & Βοηθός Ταμία

Η Πρόεδρος του σωματείου, Δροσούλα Χατζησάββα δήλωσε: 

“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλα τα μέλη, φίλους του Συνδέσμου καθώς και τους Iατρούς που στήριξαν την δημιουργία του Συνδέσμου Γονέων & Φίλων Παιδιών με Διαβήτη Τύπου 1  Beyond Diabetes Type 1 Cyprus. Η κινητήρια δύναμη για την αλλαγή, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από ένα σύνδεσμο με μέλη εθελλοντές γονείς,  με μέλη που γνωρίζουν τις καθημερινές ανάγκες των παιδιών, τις προκλήσεις που έρχεται αντιμέτωπη μια οικογένια με την διάγνωση και κατά την διαχείρηση. Επικεντρωνόμαστε στον πρωταρχικό στόχο μας, την συνεχή έρευνα για νεότερες μεθόδους και τεχνολογίες στην θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 και πως μπορούν αυτά να γίνουν διαθέσιμα στην Κύπρο. Ο δρόμος είναι μεγάλος, και δεσμευόμαστε σαν διοικητικό συμβούλιο να προβούμε στις ανάλογες πράξεις για ενημέρωση κρατικών/ημι-κρατικών φορέων για το “status-quo” του υπάρχων καταστατικού και για την υλοποιήση των στόχων.  Με απότερο σκοπό την διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την βελτιοποιήση της ποιότητας ζωής τους, καλούμε τους αρμόδιους οργανισμούς να στηρίξουν το έργο μας.”

Μπορείτε να διαβάσετε περισοττέρα για το όραμα και σκοπό του συνδέσμου εδώ. 

Θερμές ευχαριστίες στους υποστηρικτές μας που συνέβαλαν αφιλοκερδός στην δημιουργία του σωματείου με τις υπηρεσιες τους: C.P. Palema Limited , VIKY PAPA LLC, Ada Computer Software.