Το Σωματείο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Διαβήτη Τύπου 1, Beyond Diabetes Type 1 Cyprus ( ΛΕΜ|Σ|181), στο πλαίσιο καμπάνιας ενημέρωσής για τις ανάγκες των παιδιών με διαβήτη τύπου 1, ολοκλήρωσε συνάντηση στις 27/1/2022 με τους Βουλευτές κ. Χρίστος Χριστόφιας, κ. Μαρίνα Νικολάου, κ. ‘Αντρο Καυκαλιά, κ. Χρίστο Χριστοφίδη, μέλοι της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας του ΑΚΕΛ.

Στη συνάντηση, παρέστησαν εκ του Διοικητικού Συμβουλίου του “Beyond Diabetes Type 1 Cyprus” ο κ. Πέτρος Άδωνη, Αντιπρόεδρος του Σωματείου και η κ. Μαρία Γεωργίου, Ταμίας. Κατά τη συνάντηση η επιτροπή ενημερώθηκε για το τι σημαίνει διαχείρηση του Διαβήτη Τ1 από βρεφική και παιδική ηλικία μέχρι και την ενηλικίωση, τις δυσκολίες και επιπλοκές, αλλά και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα παιδιά αι οι οικογένειες τους λόγω των υφιστάμενων καταστατικών, τα κενά στα μέτρα στήριξης σε σύγκριση με άλλες Ευρωπαικές χώρες, την αστείρευτη ανάγκη για διαθεσιμότητα σύχρονων ιατροτεχνολογικών προϊόντων στην Κύπρο αλλά και τις αδικαιολόγητες ελλείψεις στις ινσουλίνες και αναλώσιμα που βιώνουμε αυτή την στιγμή.

Ευχαριστούμε την επιτροπή του ΑΚΕΛ για τον χρόνο που μας αφιέρωσαν και προσμένουμε σε μια καλή συνεργασία μεταξύ σωματείου και κοινοβουλευτικής επιτροπής Υγείας για την επίλυση των θεμάτων.