Το σωματείο Beyond Diabetes Type 1, πραγματοποίσε τη 1η προβολή ταινίας μικρού μήκους, με τίτλο: «Μάθε όσα μπορείς», η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη και του Νοέμβριου, μήνα ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για το διαβήτη.

Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιηθεί το κοινό, για τον Διαβήτη Τύπου 1 και να ενημερωθεί μέσω αυτού του πρωτότυπου εγχειρήματος, ό,τι ο διαβήτης είναι ένα τρόπος ζωής που μπορεί να μην τον επιλέγεις αλλά θα πρέπει να τον υιοθετήσεις για να ζήσεις καλύτερα με αυτόν. Άλλωστε μπορεί να συμβεί στον καθένα.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας είναι πάσχοντες παιδιά με διαβήτη Τύπου 1 αλλά και ενήλικες που διαγνωσθήκαν κατα την παιδική τους ηλικία. Το σενάριο και η σκηνοθεσία ήταν επιμέλεια της Προέδρου του σωματείου μας η οποία είναι και μητέρα παιδιού με ΔΤ1.

Η ταινία προβλήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 στις 10:30 το μεσημέρι στην κινηματογραφική αίθουσα του KCineplex, στην Λεμεσό. Στην πρώτη προβολή παρεβρεθήκαν περισσότερο από 80 παιδιά και ενήλικες, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, κ. Δίπλαρος, εκπροσώποι της Βουλής, Υπουργείου Υγείας και ΟΑΥ, εκπρόσωποι του Δήμου Λεμεσού και εκπαιδευτικοί.

Η ταινία μικρού μήκους είναι διαθέσιμη στο επίσημο YouTube channel του σωματείου https://www.youtube.com/watch?v=bGloNGJ1Aug

Ευχαριστούμε τους χορηγούς και υποστηρικτές:
Medtronic, HyperTower,
Christina Apostolou Foundation,
KCineplex, SmartOnline360, Ancoria Bank, Eriano Medical, Κοινοτικό Συμβούλιο Μαρί, G.G.Gigantus Ltd, Βασιλικό Τσιμεντοποίο